SOLGT

Lystejendom - Tjele

Vråvej 16, 8830 Tjele

Præsentation:
Når man svinger ned ad grusvejen på ”Fællesskov” åbner landskabet sig mere og mere, og man bliver budt velkommen af en enestående panoramaudsigt over Rødsø og Sødal Skov.

Her er en virkelig flot og præsentabel ejendom med en lys og velindrettet bolig på 269 m2, lade og driftsbygning på 250 m2 med 159 m2 loft samt en garage på 68 m2.

Ejendommen er perfekt til en børnefamilie med mange aktiviteter. Der er plads til både husdyr, hobbyer, hjemmearbejdsplads, motionsrum, bordtennis og meget mere. Der er et dejligt drivhus samt køkkenhave med højbede.

Jorden ligger samlet med bygningerne midt på egen jord som er tilgrænsende Rødsø og Sødal skov.
Ejendommens areal er 34,6 ha., som fordeler sig på 15,5 ha. mark, hvoraf 3 ha. er tilplantet med juletræer, 12 ha. eng og resten ca. 7 ha. er skov, natur, vej mv. Hertil kommer et umatrikuleret areal på ca. 10 ha. langs Rødsø, med rørskov, pile- og ellekrat m.m.
Der er betalingsrettigheder til 25,5 ha og en særlig plejeaftale på ca. 12 ha eng. Det samlede tilskud på ejendommen udgør ca. 80.000 kr. årligt.

Ejendommen byder på en meget smuk og sjælden variation af mark, skov, eng i et kuperet terræn med enestående udsigter mod nord, syd og øst. Der er rigtig gode muligheder for naturoplevelser og vandreture i de åbne marklandskaber og i den tilgrænsende Sødal skov.
Der er en fast bestand af rådyr og fasaner som ses dagligt. De sidste 10 år er der jævnligt set dåvildt og kronvildt på ejendommen. Endelig ses der også jævnligt havørne som i de seneste 5 år har ynglet i Sødal skov.

Ejendommen ligger 4 km. nord for Rødding og 12 km nordøst for Viborg. Rødding er en oplands by i vækst. Der er en stor ny daginstitution med vuggestue og børnehave, kommuneskole dækkende 0-9 klasse, et godt foreningsliv med rigtig gode klubfaciliteter samt forsamlingshus. Der er desuden dagligvareforretning, mekanikerværksted, blomsterbutik, grillbar mm.

Viborg er en meget aktiv by med over 40.000 indbyggere. Byen er en af Danmarks ældste og har mange kvaliteter. Her findes bla. et stort sygehus og mange uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser, et rigt idræts- og kulturliv, smuk gammel bymidte, godt handelsliv mm.
De nuværende ejere har boet på denne naturskønne ejendom i 34 år.

Kontakt mægler Christian Schulin-Zeuthen, tlf. 4057 5107 for en fremvisning.

Boligen:
Boligen er på 269 m2 inkl. udnyttet overetage. Er oprindeligt bygget i 1903. I 1995 er der opført en tilbygning på ca. 60 m2 . Samtidig er tagkonstruktionen renoveret og taget udskiftet til vingetegl, der er isat nye vinduer og ydervæggene er vandskuret med indfarvet mørtel. Huset fremstår nu som et klassisk hvidt længehus med sprossede vinduer, zink tagrender og rødt tegltag.

Overetagen er indrettet i 2001 med Velux ovenlysvinduer og trappeopgang fra hallen. Samtidig er der installeret ventilationsanlæg med varmegenindvinding i hele huset.
Fra næsten alle rum i boligen er der en fantastisk udsigt over Rødsø, det flotte kuperede landskab og Sødal skov.

Huset byder på en høj materialekvalitet med bl.a. Uno-form køkken, Vola amaturer og kønne gule brændte klinker i hall, badeværelse og mellemgang.
Der er anlagt terrasser på boligens syd- og vestside i smukke gule hårdtbrændte sten fra Egernsund teglværk.

Fra den sydvendte terrasse kan man nyde udsigten over landskabet, hvor der er sol næsten hele dagen. Her kan man have mange gæster til grill en sommeraften.

Huset rummer følgende:
Stueplan:
Flot hall med trappe til 1. sal Klinkegulv med gulvvarme. Trappen er fra ”Plantrapper”
Stort badeværelse med klinkegulv og gulvvarme, bruseniche, væghængt toilet. God skabsplads.
Mellemgang ligeledes med klinkegulv og gulvvarme. Stort klædeskab med spejlskydelåger.
Rummelig, lys vinkelstue med stort vinduesparti mod øst samt vinduer mod nord og syd. Dette giver et rigtigt dejligt lysindfald og en fantastisk udsigt over mark, sø og skov. Stuen er forsynet med plankegulv med gulvvarme. Udgang til den store sydvendte terrasse.
Lækkert køkken med elementer fra Uno-form og med granitbordplade. Lyst korkgulv med gulvvarme. Opvaskemaskine, indbygget ovn i god arbejdshøjde, induktionskogeplade, emhætte, stort køleskab.
Stort grovkøkken/bryggers. Elementer fra HTH med stålbordplade. Lyst korkgulv med gulvvarme. Vaskemaskine, tørretumbler, 2 frysere, god skabsplads og mange skuffer.
Kontor med udgang til den store sydvendte terrasse. Gulvet er af askeparket med gulvvarme.
Værelsesafdeling med multirum hvorfra der er adgang til 2 store værelser og 1 lille værelse. Det lille værelse, hvor der er et stort klædeskab, fungerer pt. som ”walk-in”. Der er askeparket i multirummet og det lille værelse. I de 2 store værelser er der gulvtæppe.

1. salen fra 2001 rummer:
Soveværelse med stor skabsafdeling med skydelåger. Gulvtæppe.
Badeværelse i direkte forbindelse med soveværelset. Bruseniche, væghængt toilet, god skabsplads med skuffer. Vinylgulv med gulvvarme.
Teknik/pulterrum.
Stort multirum med mulighed for yderligere opdeling. Rummet kan f.eks. anvendes til hobbyrum, bordtennis, legerum, motionsrum osv.
Repos med askeparket.

Udbygningerne er passende til ejendommen i omfang, er i alt ca. 423 m2 og rummer følgende:
3-dobbelt garage fra 2019 opført i leca og med isoleret ståltag med troltex loft og med 3 x automatporte.

Ladebygningen er gennemrenoveret i 2019 (mur mod vest er oprindelig) opført i pudset leca og med nyt ståltag med ovenlysvinduer og med nye døre og stor el hejseport i gavl mod nord.

Bygningen rummer:
fyrrum hvor træpille/fastbrændselsfyret er placeret
værksted
lade med mulighed for dybstrøelse eller hestebokse.
Det oprindeligt bærende loft og med murede hvælvinger er bevaret i 2/3 af bygningen, loft til kip i resten.
Tjek Boliglån
Sælg din ejendom

Christian Schulin-Zeuthen

Indehaver, ejendomsmægler, HD, RT

csz@landbrugsmaeglerne.dk

40 57 51 07